A Hajósi pincefaluban a családi pincék működése és a szőlőterületek művelése generációkon átívelő hagyományokra épül, mely során a tapasztalt, idősebb családtagok átadják széleskörű tudásukat a fiatalabb nemzedék számára. Tóth Martin és Barth Bence szerencsésnek mondhatják magukat, mivel ők is egy ilyen folyamat részesei lehettek. Gyermekkoruk óta rendszeresen részt vettek a szezonális munkákban, mind a szőlészet, mind a borászat területén. 2018-ban összefogott az unokatestvérpár és megalapították borászati üzemüket, hogy a tradíciót kiegészítsék a modern borkészítés elemeivel, valamint bővítsék fajtarepertoárjukat.Erőfeszítéseket tesznek annak érdekében, hogy boraikban fellelhetőek legyenek a sajátos, térségre jellemző terroir jegyek, és ezáltal is népszerűsítsék a Hajósi pincefalut. Ültetvényeik 0,5 hektáros területen helyezkednek el, fajtáik: Cserszegi fűszeres, Chardonnay, Olaszrizling, Zweigelt, Kékfrankos és Dornfelder, amelyekből évente 3000-4000 palack bort készítenek.
Elérhetőségek:
Cím: 6344 Hajósi-Pincefalu Hordó utca 8.
E-mail: barthpince@gmail.com
Közösségi média:
0 hozzászólás