M
Cabernet-pince túra és múzeális borok kóstolója

Cabernet-pince túra és múzeális borok kóstolója

🔦ZSEBLÁMPÁS PINCEJÁRÁS – 🍷MUZEÁLIS BOROK KÓSTOLÓJA – 🦇PINCETÖRTÉNETI SÉTA
Tudta, hogy a Cabernet alatt évszázados pincerendszer húzódik? Hat régi pinceág összekötésével az idők során trezorok, alagutak és föld alatti csarnokok szövevényes rendszere jött létre. A kalocsai érsek, a zsidó kereskedő, a mindenkori magyar állam, a Hosszúhegyi Állami Gazdaság, a privatizáláskor jött gazdája után az ingatlan most Hajós Város tulajdonában van. A pince jelenleg felújításra vár, ezért kíséret nélkül nem látogatható, most viszont eljött a rég várt alkalom arra, hogy leereszkedjünk a borkultúra ezen elfeledett katedrálisába!
Van még lent párezer palack bor, a legfiatalabbak 31 évesek lehetnek, a legidősebb előkerült példány pedig 1969-ből származik. A borok többsége hosszúhegyi termék, de más borvidékekről gyűjtött csúcstételeket is letettek ide annak idején, illetve az 1972-es Bor Világversenyről megmaradt mintapalackok kerültek még ide. A világ minden tájáról származó, az akkori legmagasabb minőséget képviselő tételek közül még ma is van, amelynek kóstolása élményszámba megy.
Fogunk is kóstolni az ódon palackokból legalább négy tételt, jellemzően a ‘80-as évekből származó borokat. Mellettük bemutatunk még egy pár olyan muzeális bort, ami más hajósi pincékből származik ugyan, de kiemelkedő minőségű és értékű, már nem forgalmi tétel.
Nem csak a muzeális borok kóstolása, hanem az antik pincében tett vezetett séta, a zugok felfedezése, a történetek meghallgatása is maradandó élményt nyújt. Fantasztikus, mesébe illő hely ez, amihez hasonló közel s távol nem található. A pincerendszer a következő évek során sem lesz még látogatható, ezért ez egy nagyon különleges, ritka lehetőség
A pince adottságai miatt egyszerre legfeljebb 15 fő tud lemenni, ezért, hogy biztosan meglegyen a helye, kérjük, hogy részvételi szándékát mindenképpen jelezze a következő telefonszámon, akár sms-ben is: +36 70 328 1537
FONTOS: a pincében nincs áram, tehát nincs világítás sem. Az útvonalon reflektorokat helyezünk el, de kérjük, hogy MINDENKI HOZZON FEJLÁMPÁT VAGY ZSEBLÁMPÁT MAGÁVAL!
A családdal érkezőket a Látogatóközpont kávézójában papírfonó kézműves foglalkozásra várja Stróbl Mária.
Időpontok:
2024. március 16. szombat 11:00, 13:00, 15:00
HELYSZÍN:
Cabernet Borturisztikai Látogatóközpont – 6344 Hajósi Pincefalu, Hirrlingen tér
JEGYÁRAK:
Csak pincetúra: 1000 Ft/fő
Pincetúra + muzeális borok kóstolása: 3000 Ft/fő
Kézműves program: ingyenes.

Hasonló események