A Berta család borászati tevékenysége több, mint száz éves múltra vezethető vissza. A szőlészeti és borászati tudás, mint a legtöbb hajósi családban apáról fiúra öröklődött. A család mára már 3,8 hektár szőlőterületen gazdálkodik. Fontosabb szőlőfajtáik a Cserszegi fűszeres, Olaszrizling, Cabernet sauvignon, Kékfrankos és Kadarka. Az első palackozott Kékfrankos borukat 1990-ben készítették. Pincéjük modernizálásával és fejlesztésével fehér és rosé boraik reduktív eljárással készülnek, késői szüretelésű fehér- és vörösboraik pedig hagyományos hordós érleléssel. Legfontosabb termőhelyeik a Hildi dűlő, Tokaji dűlő, Kanári szigetek, Keskeny csapás és a Herreberg. Vendégeket 30 főig egész évben fogadnak szállással előzetes bejelentkezés után. A borkóstolók mellett hagyományos magyar és sváb vacsorával várják vendégeiket.
Elérhetőségek:
Cím: 6344 Hajósi-Pincefalu, Présház utca 50.
Telefon: +36 30 883 8066
E-mail: bertapince@gmail.com
Közösségi média:
0 hozzászólás