„ Az út ami sosem ér véget. Mint hajósi én is sok időt töltöttem a szőlőben és pincében gyerekként, fiatalként. Nem mintha annyira élveztem volna sokszor a tűző napon dolgozni, vagy kapával nyitni a szőlőt, főleg egy veszélyesebb este után. De csináltuk. A pince az más volt. Ott születik a bor. Mindig szerettem ott lenni nagyapámmal, édesapámmal, öcsémmel.”
Meséli Beck Ottó, aki 2005 óta vezeti a Beck pincészetet. Ebben az időben ¾ hektár szőlővel kezdte munkáját. 2009-ben vették meg feleségével az első önálló hektár szőlőjüket.
Később sikerült szerezniük a bajai út mellett egy 1,7 ha-os szántót, ahova felépült az új, modern pince pályázati forrásból. Ottónak sikerült még két szomszédos területet megvennie, így most a pince egy összefüggő 5 hektáros birtokon fekszik.
A család jelenleg 10 hektáron gazdálkodik, és nem terveznek növekedni.
Fő fajtáik: Kékfrankos, Cabernet sauvignon, Merlot, Olaszrizling és Irsai Olivér.
„Vörösboros vagyok!”
Mondja Ottó, hiszen minden évben készít Merlot, Kékfrankost és Cabernetet.
Úgy véli, amit igazán szeretünk, azt szívvel-lélekkel csináljuk, és még jól is. Jelenleg kizárólag pár ezer palackot hoznak forgalomba, a szüretelt szőlő nagy részét folyóborként értékesítik. A jövőben a család célja, hogy eladásaikat növelve a saját palackozott borok száma is növekedjen. A vendégeket már most várják pincetúrára, azonban a következő években már vendégházuk is lesz vendégeik számára.
Elérhetőségek:
Cím: 6344 Hajósi-Pincefalu Bajai utca 0311/216 hrsz.
Telefon: +36 20 436 2012
E-mail: beckpince@gmail.com
Közösségi média:
0 hozzászólás