M

Kovács Borház

A borospince, a borgasztronómia jelenti a munkámat, hobbimat, az életemet.”

(Kovács Róbert)

Róbert családi pincészetének alapítója édesapja, Kovács Sebestyén, aki felépítette és létrehozta az Alföld első borturisztikai vállalkozását: a Kovács Borházat.

Településük nevezetessége az a komplett faluszerkezetet alkotó 1200 présház, ami a Világon egyedülálló látvány nyújt. A hagyományok ápolása itt mindenkinek fontos, akár észrevétlenül is, de a lakosság életéhez tartozik. Róbertet gyermekkora óta szoros szálak fűzik a szőlőtermesztéshez és a Hajósi pincefaluhoz, mivel édesapja ekkor már hobbi szinten foglalkozott szőlőtermesztéssel és borkészítéssel.

Később volt szerencséje betekinteni a szőlőfeldolgozás nagyüzemi rejtelmeibe is édesapja révén, aki egy borászati Kft. társtulajdonosa volt a 90-es években. Ez szintén nagy hatással volt rá és ösztönözte arra, hogy ő is borászattal foglalkozzon. Első igazi találkozása a borgasztronómiával 1998 tavaszán történt, amikor is kiállíthatta boraikat Veronában a Vinitaly-n. A kiállításon való részvétel elsődleges célja volt a világ vezető borászati cégeinek megismerése. Tanulmányozhatta az olasz, francia borok ízvilágát és azok csomagolási technológiáját. Ez volt az az esemény, ahol eldöntötte, hogy borgasztronómiával szeretne foglalkozni.

Ennek szem előtt tartásával építettük meg családi pincészetünket, melyben törekedtünk arra, hogy az idelátogató borkedvelő emberek a borkészítés modern és hagyományos technológiájával is megismerkedhessenek. Fakultatív borkóstolóprogramjaink mellett megtekinthetik pincészetünket, és bemutatjuk a pincefalut. Emellett helyi jellegzetességként is helytálló sváb és magyaros ételekkel igyekszünk kényeztetni látogatóinkat.

Elérhetőségek:
Cím: 6344 Hajós-Pincefalu, Bajai utca 20. 
Telefon:
Borház: (0036) 78/404-947 H-P 8:30-17:00
Kovács Róbert: (0036) 70/33-66-997 H-Szo 10:00-18:00
Kovácsné Polgár Szilvia: (0036) 70/338-14-13 H-Szo 10:00-18:00
E-mail: kovacsborturizmus@gmail.com  

Ezek is érdekelhetnek…

Török Pince

Török Pince

A Török Pince a Hajósi Pincefalu főutcáján található. Ez a remek pince széles választékkal, finom borokkal és...

Wicker Pince

Wicker Pince

"Bort! Megint csak azt mondom, hogy: bort igyatok! Aztán majd kedvet kaptok a csókolózásra, a virágszedésre, a...

Szemerey Pince

Szemerey Pince

Szemerey István, „Szemő” családi pincéje Császártöltésen található. 2014-től építette meg az alapokat a modern,...

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük