“Minden gyerekkorunkban kezdődött! Láttuk, hogy a szőlő, a bor, a pince az élet szerves részét képezik, és még ma is emlékszünk, és talán bele is borzongunk, milyen volt gyerekként egy családi szüret hangulata. A ködös reggel, a bádog vödrök zörgése, a puttonyok koszos érdes pántja, ahogy mi gyerekek is oda akarunk férni kicsit hogy tekerjünk néhányat azon régi, nyikorgós darálón… Minden gyerekkorunkban kezdődött, és talán ott, akkor rögtön el is dőlt!”, emlékszik vissza a pincészet tuljadonosa, Umenhoffer Zsolt.
A pince 1975-ben épült, s a nagyszülőkről a gyermekekre, majd az unokákra szállt. A mai 3. generáció első évjárata 200 liter bort jelentett, így indult az ő borászatuk. Mára már az Ummenhoffer család 2 hektár szőlőterületettel rendelkezik, s fő fajtáik a Cserszegi fűszeres, 1950-es telepítésű Kadarka, valamint a Kékfrankos.
Az Umenhoffer család a Hajósi pince falu szívében tárt karokkal várja vendégeit, hogy megmutathassák az igazi, tradícionális, apáról-fiúra szálló szőlőtermesztés- és borkészítés hagyományát.
Elérhetőségek:
Cím: 6344 Hajós-Pincefalu, Bajai u. 4.
Telefon:
+36 20 569 8411
+36 30 703 5139
E-mail: umenhofferpince@gmail.com
Közösségi média:





0 hozzászólás