M

Umenhoffer Pince

“Minden gyerekkorunkban kezdődött! Láttuk, hogy a szőlő, a bor, a pince az élet szerves részét képezik, és  még ma is emlékszünk, és talán bele is borzongunk, milyen volt gyerekként egy családi szüret hangulata. A ködös reggel, a bádog vödrök zörgése, a puttonyok koszos érdes pántja, ahogy mi gyerekek is oda akarunk férni kicsit hogy tekerjünk néhányat azon régi, nyikorgós darálón… Minden gyerekkorunkban kezdődött, és talán ott, akkor rögtön el is dőlt!”, emlékszik vissza a pincészet tuljadonosa, Umenhoffer Zsolt.

A pince 1975-ben épült, s a nagyszülőkről a gyermekekre, majd az unokákra szállt. A mai 3. generáció első évjárata 200 liter bort jelentett, így indult az ő borászatuk. Mára már az Ummenhoffer család 2 hektár szőlőterületettel rendelkezik, s fő fajtáik a Cserszegi fűszeres, 1950-es telepítésű Kadarka, valamint a Kékfrankos.

Az Umenhoffer család a Hajósi pince falu szívében tárt karokkal várja vendégeit, hogy megmutathassák az igazi, tradícionális, apáról-fiúra szálló szőlőtermesztés- és borkészítés hagyományát.

Ezek is érdekelhetnek…

Török Pince

Török Pince

A Török Pince a Hajósi Pincefalu főutcáján található. Ez a remek pince széles választékkal, finom borokkal és...

Wicker Pince

Wicker Pince

"Bort! Megint csak azt mondom, hogy: bort igyatok! Aztán majd kedvet kaptok a csókolózásra, a virágszedésre, a...

Szemerey Pince

Szemerey Pince

Szemerey István, „Szemő” családi pincéje Császártöltésen található. 2014-től építette meg az alapokat a modern,...

1 hozzászólás

 1. Bischoff; Christoph és Claudia

  Sziastok

  Németek vagyunk, akik Bátmonostoron élnek, és korábban már vásároltak bort önöktől. Most Németországból is érkeznek látogatók, akik bort is szeretnének vásárolni. Van időd 2023.06.04-én, vasárnap 15 óra körül borkóstolót tartani 4 fő részére? Szeretünk néhány szelet kenyeret használni zsírral, savanyúsággal, sajttal, esetleg szalámival és sonkával.

  Üdvözlet Christoph és Claudia
  Tel. 0049-177-352143

  Válasz

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük